Vacatures Adviesraad Sociaal Domein

Bent u een betrokken inwoner van de gemeente Middelburg en heeft u kennis en ervaring over het sociaal domein? Dan zijn we op zoek naar u!

Wat doet de Adviesraad Sociaal Domein?
De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) adviseert het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Middelburg, gevraagd en ongevraagd, over de beleidsontwikkeling en -uitvoering van de maatschappelijke zorg. De gemeenten Vlissingen en Veere hebben eveneens een adviesraad. De drie adviesraden werken samen voor de onderwerpen die door de Walcherse gemeenten gezamenlijk worden aangepakt.

Wat zijn de aandachtsvelden van de adviesraad?
De aandachtsvelden van de adviesraad zijn: Jeugd en Onderwijs, Mobiliteit en Toegankelijkheid, Werk en Inkomen, Welzijn en Mantelzorg en Wonen en Leefomgeving. Om alle aandachtsvelden voldoende te kunnen volgen, streeft de ASD naar een bezetting van 12 leden, die gezamenlijk kennis en/of ervaring hebben op alle gebieden van de maatschappelijke zorg.

 

Waar zijn we naar op zoek?
De adviesraad is op zoek naar drie nieuwe leden. De adviesraad zoekt leden die zelf ervaring hebben op één van de gebieden van maatschappelijke zorg of leden die door hun werkervaring relevante kennis hebben opgedaan. De adviesraad streeft naar een vertegenwoordiging van alle leeftijdsgroepen dus ook jongeren worden van harte uitgenodigd.

 

Waar bestaan de werkzaamheden uit?
De werkzaamheden van de raadsleden bestaan uit het bijwonen van vergaderingen, het deelnemen aan werkgroepen, het onderhouden van contacten met de Middelburgse samenleving en het volgen van de ontwikkelingen in de zorg. De inzet voor de adviesraad wordt geraamd op zes tot acht uur per week.

De leden ontvangen een maandelijkse vrijwilligersvergoeding van de gemeente Middelburg.

 

Heeft u interesse?
Wilt u zich aanmelden voor de adviesraad.

U kunt uw interesse kenbaar maken  bij Bart van Dijk, secretaris van de adviesraad via mail asdmiddelburg@zeelandnet.nl of telefoon (06) 427 22 395.

 

No Comments Yet.

Leave a comment